COMBEKK ratatouille

Een klassiek Frans gerecht dat vele vormen kent. Een Combekk-pan heeft een iconisch design en kan tijdens het eten natuurlijk ‘gewoon op tafel’ gezet worden. Vinden wij. Wel zo leuk als het gerecht dan ook de show steelt. En dat doet deze ratatouille zeker.

COMBEKK ratatouille

Vegetable

50

minutes

3

Servings

Ingredients

Ingrediënten:

3 rode uien

2 grote aubergines

2 courgettes

2 winterpenen

4 tomaten

Verse tijm

1 blik Italiaanse tomaten pulpo

2 tenen knoflook

1,5 el tomatenpuree

Olijfolie

Additionele kruiden:

Paprikapoeder, chilipoeder (naar wens), gedroogd tijm

Optioneel: een scheutje witte of rode wijn.

Preparation

Bereidingswijze:

Deze ratatouille vergt precisie, maar is helemaal niet moeilijk om te maken! Zet de oven aan op 220 graden & laat warm worden.

Snijd alle groenten in ongeveer even dunne plakken en sorteer ze (leg ze voorzichtig neer) per groentesoort. Laat even liggen.

Zet een klein (bijvoorbeeld deze sauspan van COMBEKK) pannetje op het vuur met een scheutje olijfolie met een half rood uitje (gesnipperd). Voeg de tomatenpuree toe en paprikapoeder (1tl), chilipoeder (naar wens) en een flinke scheut gedroogd tijm. Even goed roeren en aan laten fruiten. Ongeveer 2-3 minuten.

Dan voegen we de Italiaanse tomaten pulp toe. Eventueel een scheutje rode of witte wijn (als je dat toevallig aan het drinken bent) en blijf lekker roeren. Ongeveer 3-5 minuten op een zacht vuurtje laten staan.

Zorg dat de Dutch Oven ‘ingevet’ is met olijfolie, bijvoorbeeld met gevouwen keukenpapier de binnenkant van de pan invetten. Vul daarna ondertussen de Dutch Oven met de gesneden groenten en houd dezelfde volgorde aan, bijvoorbeeld: courgette-aubergine-rode ui-peen-tomaat en ga zo door tot de pan aan de zijkant helemaal gevuld is.

Giet de ‘saus’ uit de sauspan in het midden van de Dutch Oven en leg hier verse takken tijm op.

Doe de pan met deksel en al in de oven op 220 graden. Laat minimaal een half uur met de deksel in de oven staan. Hierna eventueel de deksel verwijderen (om wat vocht te verliezen) en nog 20 minuten laten garen. De ene oven is de andere niet, dus na 30 minuten om de 10 minuten even kijken hoe he gaat.

Lekker met een stukje vlees, vis en/of rijst, breekbrood, pasta. Geniet van dit heerlijke groentegerecht!

Products

These products are perfect to use for this recipe:

Recipes

More recipes to discover

Always a mood for good food? Explore what your Dutch Oven and Fry Pan offer beyond the dishes you already knew.

See all recipes

Recipes

Discover more...

What else can you cook in your Combekk pan? Everything! Explore all the different recipes you can cook in cast iron. From classic stews to smoked salmon, from delicious comfort food to modern combinations.

Discover all recipes for members

Members club

Join the members club

Never miss a recipe by joining our Members Club and staying up-to-date with all exclusive offers.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Already a member?

Go to members recipes