News

16

August 2022

COMBEKK & Jonnie Boer

Article by ELLE Eten on 31 January 2019

Het Nederlandse kookmerk COMBEKK dat eerder al verschillende gerecycledegietijzeren pannenlijnen introduceerde, komt nu met een unieke limitededition: ‘De Librije’. Een oersterke Dutch Oven, ontwikkeld in nauwesamenwerking met Jonnie Boer. Het gevangenisstaal vormt de perfecte link met 'De Librije' die al sinds jaar en dag gevestigd is in de voormaligevrouwengevangenis in Zwolle. Deze limited edition heeft 'levenslange' garantieen staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Een niet temissen exemplaar met een bijbehorende video, waarin Jonnie de hoofdrolspeelt.

‘De Librije’

De COMBEKK ‘De Librije’ limitededition; een uniek item in meerdere opzichten. Allereerst is deze ontwikkeldsamen met De Librije-chefkok Jonnie Boer, die zich met maar liefst 3Michelinsterren al jarenlang de beste chef van Nederland mag noemen. Maar ookhet materiaal is op z’n zachtst gezegd bijzonder; elke ‘Dutch Oven’ pan isnamelijk 100% gerecycled, vorige edities bestonden uit Nederlandse treinrailsen uit de gracht geviste fietsen. Dit keer speciaal gesmeed met oudgevangenisstaal als hoofdingrediënt, zoals tralies en deuren. Een mooie linknaar de oude vrouwengevangenis in Zwolle, waarin De Librije sinds jaar en daggevestigd is. Tenslotte is elk exemplaar van de gelimiteerde oplage (500 stuks) voorzien van een uniek ‘gevangenisnummer’ op de brons gelaagde knop.

Mark Suurbier over de samenwerking met de topchef: 

‘We zijnniet alleen trots op de bijzondere samenwerking met De Librije, maar ookop de hoogwaardige kwaliteit van het letterlijk ‘ijzersterke’ gevangenisstaaldat we voor deze eenmalige serie gebruikt hebben. Om in gevangenistermen teblijven, krijgen alle De Librije limited edition-kopers daarom sowiesolevenslang. Garantie, welteverstaan.’

Jonnie Boer: 

‘Dit is de eerste keer dat we samenwerken met een merk als COMBEKK, wij kenden de Dutch Ovens al uit ‘eigen keuken’ en koken bijna dagelijks met degerecyclede pannen. Wij zijn fan en ik ben apetrots op mijn eigen pan."

De COMBEKK ‘De Librije’ limitededition is exclusief verkrijgbaar via KLM en ING, partners van COMBEKK Homewaresinds Mark Suurbier eerder dit jaar het Oranje Handelsmissiefonds won. Enuiteraard via librijeswinkel.nl en combekk.com.

Specs 'De Librije'


Over COMBEKK
COMBEKK is het enige pannenmerk datin Nederland produceert. De allereerste COMBEKK Dutch Oven kwam in 2016 op demarkt. Het kookmerk wordt gekenmerkt door pure ambacht en is ontstaan vanuitpassie voor koken en milieu. Alle COMBEKK edities worden gemaakt van 100%gerecycled materiaal. Eerder al introduceerde het Nederlandse kookmerk edities gemaakt van gerecyclede Nederlandse treinrails en uit de Amsterdamse gracht geviste fietsen. Door de uitgebalanceerde mix van materialenen de allerbeste kwaliteit is COMBEKK Homeware een musthave voor elkekeukenprins(es). Mark Suurbier, het brein achter COMBEKK, blijft ook in detoekomst op zoek naar bijzondere bronnen van gerecycled gietijzer omaanvullende edities te ontwikkelen. 

News

16

August 2022

Products used in this story

See all our products

Inspiration

Read more

See all our stories

Members club

Join the members club

Never miss a recipe by joining our Members Club. Stay up-to-date and receive exclusive offers.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Already a member?

Go to members recipes